MINDFUL-MOTHERS.COM - trainingen
MINDFUL-MOTHERS.COM - mindfulness tijdens zwangerschap en bevalling
Trainingen

Opbouw en tijdsinvestering
De training "Mindful Zwanger" combineert de mindfulnesstraining met voorlichting en informatie over zwangerschap, bevalling en kraambed c.q. borstvoedingsperiode. Hierbij houden wij vast aan de klassieke 8-weekse structuur van de MBSR/MBCT-training. 

U volgt 8 weken lang een training van 2½ uur per keer. Daarnaast wordt er na de 5e bijeenkomst een stiltedag aangeboden. Tevens zult u ongeveer 1 uur per dag besteden aan huiswerk, bestaande uit het doen van meditatie- c.q. bewegingsoefeningen, korte opdrachten en het bijhouden van een logboek. De training wordt gegeven in een prettige ambiance en een veilige respectvolle leer- en oefenomgeving, met gebruik van professioneel en up-to-date cursusmateriaal, speciaal aangepast voor zwangere vrouwen. 

Wat kost de training?
De trainingskosten bedragen 345 euro inclusief BTW, voorafgaand aan de training te voldoen. Hiervoor neemt u deel aan alle cursusbijeenkomsten, krijgt u koffie en thee tijdens de pauzes, ontvangt u de cursusmaterialen en een CD's met alle meditatie-oefeningen. 
Er zijn zorgverzekeraars die dergelijke trainingen vergoeden, afhankelijk van de aanvullende verzekeringen die u heeft afgesloten. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar. 
 
Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor zwangere vrouwen vanaf het tweede trimester van hun zwangerschap. Het is het verstandigst te wachten tot de eerste 14 weken van de zwangerschap probleemloos verlopen zijn. De meeste vrouwen voelen zich in het tweede trimester ook weer beter aangezien de zwangerschapsmisselijkheid en vermoeidheid dan weer veelal gaan verdwijnen. 

Wat kan ik van de training verwachten?
De training "Mindful Zwanger" combineert de mindfulnesstraining met de thema's van de zwangerschapscursus. De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Het volgen van de training (inclusief het huiswerk) levert uiteindelijk het vermogen op situaties beter te accepteren zoals ze zijn. Ook in onprettige omstandigheden bezit u een groter vermogen om te ontspannen in de situatie zoals die zich aandient. Deze vaardigheid en levensinstelling zal u voordeel opleveren tijdens uw zwangerschap, de bevalling en uw kraambed c.q. borstvoedingstijd. Uiteraard is mindfulness een kwaliteit die uw leven als moeder zal verrijken en vergemakkelijken.

Het volgen van de training leidt niet automatisch tot ontspanning. Dit is ook niet het doel. Hiervan dient u zich bewust te zijn, zodat u niet met verkeerde verwachtingen aan de training begint. Het levert misschien in eerste instantie juist confrontatie met uw onrust op. Door oefening leert u echter beter omgaan met onrust en herkent u uw reactiepatronen erop. Tevens zult u ook de prettige momenten bewuster beleven en waarderen.